Luft/Luft värmepump

En luft/luft värmepump kallas ibland för komfortvärmepump då den kan ställas om och användas som AC. Den här typen av värmepump kan ge bra effekt även nere vid 20 minusgrader. T o m på ytor stora som 100-150 kvm hävdar en del tillverkare. Men det kan vara värt att tänka på att det är när förhållandena är goda och vid öppen planlösning samt hur rummet/huset är möblerat.

Bra att veta: Vid nyinköp kan det, istället för att bara titta efter COP, vara bättre att se till Årsvärmefaktorn. Den ger en tydligare bild genom en teoretisk beräkning av effektiviteten och tar med andra faktorer som t ex hur många som bor i hushållet och var i landet ni bor.

Installation av luft-luftvärmepump

Installationskostnaden för en luft-luftvärmepump är inte särskilt stor (jämfört med andra värmepumpar), då installationen också är relativt enkel i sammanhanget. Priset kan däremot skilja en del från kylfirma till kylfirma. Räkna med att installationen kostar runt 6000 kronor, inklusive material, för en standardinstallation. Med hjälp av ROT-avdrag kan du komma ner i en kostnad på runt 4000 kronor.

– Mer om installation av luft-luftvärmepump

Kostnad för luft-luftvärmepumpen Kostnaden för själva luftvärmepumpen brukar ligga på runt 12 000 – 15 000, om du köper en bra luftvärmepump av kvalitetsmärke hos en billigare återförsäljare. Här finns större möjlighet att påverka vilken din slutkostnad blir. Det finns gott om luft/luftvärmepumpar på marknaden att välja mellan. Vissa är mer avancerade och kostar därefter; andra är enklare och betydligt billigare. Tänk bara på att det är viktigt att välja en tillräckligt kraftig luft/luftvärmepump, annars kommer du bli missnöjd med besparingen i slutändan.

 Vi installerar Panasonic luftvärmepump, Service Toshiba luftvärmepump, Service IVT luftvärmepump, Service Daikin luftvärmepump, Service Mitsubishi luftvärmepump, Service LG luftvärmepump, Service Fujitsu luftvärmepump, Service sverigepumpen luftvärmepump, Service Bosch luftvärmepump, Service Hitachi luftvärmepump, Service Sanyo luftvärmepump mm..

Boka Service av luftvärmepump

Precis som din bil så behöver en luftvärmepump service. När du använder din luftvärmepump omsätts hela husets luftvolym upp till 30 gånger per dag. Luftvärmepumpens damm filter fångar upp en del av det damm och andra partiklar som finns i luften, dessa filter bör du själv rengöra ungefär varannan vecka. Det som inte fastnar i filerna fastnar i innerdelens kondensor samt fläkt det ger möjlighet för bakterier, alger, mögel och andra hälsofarliga mikrober möjlighet att växa till sig och sedan spridas med luften.

Minskat Luftflöde och värmeöverföring(kondensering) minskar effekten på värmepumpen med upp till 60% och vilket resulterar i en utebliven besparing. För att återställa effekten behövs en ordentlig rengöring av kondensorn och fläkt i luftvärmepumpen. Att låta göra en service på din luftvärmepump är ingen kostnad, utan något du tjänar på.

Vi är proffs på Service

Vi är auktoriserade för samtliga Luftvärmepumpar

Service Panasonic luftvärmepump, Service Toshiba luftvärmepump, Service IVT luftvärmepump, Service Daikin luftvärmepump, Service Mitsubishi luftvärmepump, Service LG luftvärmepump, Service Fujitsu luftvärmepump, Service sverigepumpen luftvärmepump, Service Bosch luftvärmepump, Service Hitachi luftvärmepump, Service Sanyo luftvärmepump.

-Boka tid för service av din luftvärmepump idag!

Fyll i formuläret och boka marknadens bästa service & rengöring av din luftvärmepump